Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@15:54:36 GMT

چگونه می‌توان به سلامت روانی در زندگی دست یافت؟

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۰۴۳۶۱

چگونه می‌توان به سلامت روانی در زندگی دست یافت؟

سلامت روح می‌تواند انسان را در مسیر رسیدن به رفاه ابدی هدایت کند و میزان خستگی روزمره را در او به حداقل برساند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بسیاری از مردم جهان نمی‌دانند برای آرامش روزمره خود چه اقداماتی انجام دهند و بیشتر روزمرگی خود را بدون هدف سپری می‌کنند. برخی نیز اغلب روزهای هفته را در محل کار می‌گذرانند و بدون اینکه برنامه دیگری را برای رفاه خود در پیش گیرند، روزهای تعطیل آخر هفته را صرفاً با خستگی سپری می‌کنند که این وضعیت می‌تواند سلامت روان آن‌ها را به حداقل برساند و حتی این افراد را از پا درآورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که بسیاری نیز در محل کار، خواسته‌های خود (این‌که در چه شرایطی احساس راحتی می‌کنند یا هم‌اتاقی با کدام همکار را ترجیح می‌دهند) را به زبان می‌آورند و از این طریق، خستگی فعالیت را به حداقل می‌رسانند.

بسیاری از محققان و روانشناسان استدلال کرده‌اند که چنانچه افراد و به ویژه مردمی با مشغله کاری زیاد، تنها یک روز در هفته را نیز به روز سلامت روان خود اختصاص دهند، آن‌گاه خواهند توانست به آرامشی نسبی دست یابند و اثرات منفی فعالیت زیاد را بر ذهن خود در درازمدت به حداقل برسانند. شاید یکی از بهترین اقداماتی که می‌توان در روز سلامت روان انجام داد این باشد که مانند روزهای دیگر از خواب بیدار شویم و به نیازهای جسم، روان و ذهن خود در آن روز فکر کنیم. برخی از مردم، قدم زدن را برای آرامش روان و سلامت جسم خود برمی‌گزینند، حال آن‌که برای بسیاری نیز نوشیدن یک فنجان قهوه، نشستن روی نیمکت در زیر سایه درخت، خرید گل‌های زینتی برای منزل و آشپزی لذت‌بخش است. تدابیر بسیاری وجود دارد که به افراد اجازه می‌دهد یک روز بدون اضطراب را سپری کنند و خود را به یک رفاه روانی برسانند. مثلاً:

· قدم زدن، دویدن، شنا کردن، ورزش و هر گونه فعالیت جسمی مناسب نه تنها به سلامت جسم کمک می‌کند، بلکه در سلامت روان نیز سهیم است.

· پختن یک غذای جدید یا سفارش دادن غذاهای متنوع در رستوران‌ها نیز در افزایش اعتماد به نفس و در نتیجه، سلامت روان نقش مهمی ایفا می‌کند.

· برخی از افراد زمانی که می‌خواهند آرامش را در لحظه‌های خود تجربه کنند، به روشن کردن یک شمع یا پاشیدن یک اسپری خوشبوکننده در منزل می‌پردازند.

· تماس گرفتن با دوستان یا یکی از اعضای خانواده نیز می‌تواند در تغییر وضعیت روانی افراد مؤثر باشد.

· حال بسیاری از مردم را گوش دادن به موسیقی عوض می‌کند.

· برخی از افراد برای بهتر کردن حال خود، به نظافت منزل می‌پردازند.

· آموزش آنلاین یا گذراندن اوقات فراغت در وب‌سایت‌های مورد علاقه، از دیگر رویکردهای اثربخش برای کاهش اضطراب روزمره به شمار می‌رود.

· برخی از مردم به تماشای عکس‌ها در آلبوم‌های قدیمی خود می‌پردازند و از این طریق، خاطرات خوش گذشته را به یاد می‌آورند.

· ملاقات با افرادی که هیچ ارتباطی با کار حرفه‌ای شما ندارند نیز می‌تواند در بهبود روحیه نقش مهمی ایفا کند.

· هرازگاهی ملاقات با متخصصان سلامت و مربیان ورزشی می‌تواند ما را از وضعیت جسمی خود باخبر کند و ما را به تغییر سبک زندگی برای بهبود مشکلات جسمی و روانی سوق دهد.

· عبادت از دیگر اقداماتی است که نقش بسیار مهمی در بهبود وضعیت روان ایفا می‌کند.

· برخی از افراد مایل هستند در گوشه‌ای دنج خلوت کنند و عمیقاً به فکر کردن بپردازند.

· ملاقات با یک متخصص طب سوزنی می‌تواند به حل بسیاری از مشکلات جسمی و روانی کمک کند.

· گذراندن اوقات فراغت با فرزندان و بازی کردن با آن‌ها نیز در کاهش فشارهای کاری طول هفته، اثربخش است.

· جالب است بدانید که بسیاری از افراد با انجام فعالیت‌هایی نظیر رنگ مالیدن به دست‌ها به کاهش اضطراب و فشار روانی خود کمک می‌کنند.

· مطالعه و تماشای تلویزیون از دیگر اقداماتی است که به افراد در طراحی یک روز برای سلامت روانی خود سهیم است.

· برخی از مردم با دوستان خود به سالن‌های تئاتر و موسیقی زنده می‌روند و تمام فشارهای کاری خود در طول هفته را جبران می‌کنند.

· تکمیل پروژه‌های عقب‌افتاده اگرچه ممکن است زحمت زیادی را می‌طلبد، با این حال نتیجه می‌تواند بسیار مسرت‌بخش باشد.

· خاموش کردن تلفن همراه یا دست کم، دسترسی به اینترنت نیز می‌تواند به آرامش ذهن افراد کمک زیادی کند و رفاه روانی را برای آن‌ها درپی داشته باشد.

کد خبر 574942

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سلامت روان سلامت روانی سلامت سلامتی عبادت ورزش پیاده روی دویدن تلویزیون موسیقی کنسرت تئاتر خستگی تاثیر سلامت روان بر سلامت جسم شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۴۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

متاسفانه یا خوشبختانه زندگی پستی و بلندی‌های بسیار دارد اکثر مردم در طول زندگی خود رویدادهایی را تجربه می‌کنند که درک آنان را از خودشان و جهان تغییر می‌دهد.

به گزارش ایسنا، می‌گویند تغییر اجباری و رشد اختیاری است. همانگونه که انسان نمی‌تواند محل زندگی، عوامل محیطی یا والدین خود را انتخاب کند نمی‌داند در خانواده سالم یا ناسالم پا به دنیا می‌گذارد. اما به دنیا آمدن در خانواده ناسالم این مجوز را به افراد نمی‌دهد. برای به دست آوردن شخصیت سالم تلاش نکنند و رفتار خود را به نسلی دیگر منتقل کنند. ایجاد شخصیت سالم مانند هر مهارت دیگر نیاز به تلاش و تمرین دارد تا شما بتوانید شخصیتی سالم و دوست داشتنی بسازید. شخصیت سالم ویژگی‌هایی دارد که براساس معیارهای سلامت روانی مشخص می‌شوند.

شخصیت‌ها چگونه شکل می‌گیرند؟

هرچند مانند همه مفاهیم علوم انسانی تعریف واحدی از شخصیت وجود ندارد. اما تعریفی که می‌توان از شخصیت ارائه داد این است شخصیت را الگوی با صفات نسبتا پایدار و ویژگی‌های منحصر به فردی دانستند که به رفتار شخص ثبات و فردیت می‌بخشد. با توجه به پایدار بودن شخصیت برخی‌ها این پرسش را مطرح می‌کنند آیا شخصیت تغییر پیدا می کند؟ در گذشته اعتقاد بر این بود که افراد نمی‌توانند شخصیت خود را تغییر دهند و شخصیت تا حد زیادی پایدار و موروثی است. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ویژگی‌های شخصیتی می‌توانند از طریق مداخله مداوم و رویدادهای مهم زندگی تغییر کنند.

شخصیت سالم یا خوش شانس‌ها کیستند؟

اگر در یک خانواده سالم به دنیا آمدید و شخصیت سالم دارید شاید شما خوش شانس باشید اما این خوش شانسی شاید همیشگی نباشی. هزار رویداد در زندگی می تواند در زندگی روی بدهد شما دیگر شخصیت سالم نداشته باشید.

متاسفانه یا خوشبختانه زندگی پستی و بلندی‌های بسیار دارد اکثر مردم در طول زندگی خود رویدادهایی را تجربه می‌کنند که باعث ایجاد درک جدیدی از پدیده‌ها و جهان هستی در فرد می‌شود. برای مثال، فردی که به راحتی و سریع با دیگران ارتباط برقرار می‌کند، ممکن است پس از تجربۀ سوءاستفاده در یک رابطۀ عمیق، در برقراری ارتباط سختگیرتر شود. بنابراین هر روز در زندگی با رویدادها و موقعیت‌هایی مواجه می شویم که گاهی اوقات، این رویدادها می‌توانند شخصیت و نحوه تفکر ما را در هسته تغییر دهند.

شخصیت‌ها چگونه شکل می‌گیرند؟

در باب چگونگی شکل‌گیری شخصیت و ساخت شخصیت سالم و عوامل تاثیرگذار تاکنون نظریه‌های متفاوتی داده شده است. اینکه ژن‌ ها در این مورد نقش دارند یا نه هنوز به درستی قابل اثبات نیست اما عوامل محیطی، تعلیم و تربیت، فضای خانواده و آداب و رسوم جامعه، در شکل‌ گیری شخصیت تاثیر زیادی دارد.

انسان سالم از نظر روانشناسی

شخصیت سالم به فردی اطلاق می‌شود با وجود نقاط ضعف و قوت به موانع رشد خود آگاه باشد و در راه رشد و پیشرفت از توانایی و استعدادهایش استفاده کند.

سازمان بهداشت جهانی با تاکید بر اهمیت سلامت روان مبنی بر عدم وجود بیماری روانی بر این نکته نیز پای می‌فشارد. زمانی شما شخصیت سالم دارید که از رفاه نیز برخوردار باشید. افراد سالم می‌توانند با استرس‌های عادی که در زندگی روزمره مواجه‌اند کنار بیایند. سلامت روان به افراد این امکان را می‌دهد که توانایی‌های خود را بشناسند، کار مولد داشته و کمک‌های معناداری به جوامع خود داشته باشند.

شخصیت سالم از منظر قرآن:

مطابق آموزه‌های قرآنی زندگی دنیوی مقدمه‌ای برای زندگی جاودانه در جهان آخرت به شمار می‌آید. مطابق این دیدگاه کسی می‌تواند از فرصت چند روز زندگی در دنیا برای آخرت بهره ببرد که از سلامتی شخصیت نیز برخوردار باشد.

شاخص‌های سلامت روانی سالم در زندگی دنیا که قرآن برآن تاکید دارد موارد مختلف مانند، سکینه، آرامش و اطمینان و نداشتن اندوه و بیم و... است. که انسان با ایجاد این موارد می تواند به رستگاری برسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • سلامت از ارکان اصلی خوشبختی و بهروزی/ خانواده سلامت محور «زندگی زیسته» سالمی دارد
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • از روان تا درمان
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است