Web Analytics Made Easy - Statcounter

«شجاع احسانی» روز دوشنبه به مناسبت هفته جهانی سلامت روان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سلامت روان افراد جزو اولویت‌های مهم هر جامعه ای محسوب می شود افزود: ارائه حمایت‌ های روانی اجتماعی از طریق اورژانس اجتماعی ۱۲۳ و خط ۱۴۸۰ مرکز مشاوره بهزیستی، نقش چشمگیری در تقویت شاخص‌های سلامت روانی اجتماعی، تعدیل فضای روانی و اجتماعی کشور و ارتقای دسترسی به خدمات سلامت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه ترس و نگرانی مهمترین پیامد موثر در سلامت روانی افراد و خانواده‌ها در دوران شیوع ویروس کرونا است ادامه داد: گروه‌های خاصی از جمله کادر درمان، سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای بیش از دیگران تحت‌ تأثیر این عوامل اضطراب‌آور قرار گرفته‌اند.

سرپرست معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی همدان عنوان کرد: اجرای محدودیت‌ها، منع تردد عمومی، تعطیلی کسب‌وکارها و اعمال قرنطینه، نگرانی از دست‌ دادن شغل یا درآمد با ایجاد اختلال در فعالیت‌های روزمره افراد، استرس و اضطراب را تشدید می کند.

احسانی خاطرنشان کرد: سامانه خود مراقبتی در حوزه سلامت روان برای استفاده جمعیت عمومی راه اندازی شده و همه افراد هم اکنون می توانند بدون ذکر مشخصات هویتی، با مراجعه به این پایگاه از خدمات آنلاین این سامانه در حوزه سلامت روان استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه اختلالات روانی طیف وسیع و متنوعی را از استرس و اضطراب خفیف تا افسردگی، اعتیاد و شیزوفرنی و جنون را شامل می شود اظهار داشت: بر اساس اعلام وزارت بهداشت حدود ۲۳ درصد جمعیت کشور به یکی از انواع بیماری ها و اختلالات روانی مبتلا هستند.

سرپرست معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی استان همدان شایع ترین اختلال روانی بین زنان را افسردگی برشمرد و یادآور شد: سلامت روان علاوه بر مشکلات خلقی به عوامل مختلف محیطی و اجتماعی از جمله بیکاری، طلاق، خشونت های خانوادگی و مشکلات اقتصادی نیز بستگی دارد.

احسانی ادامه داد: عمده ترین هدف در این هفته ارتقا و افزایش آگاهی و تغییر و اصلاح نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان است.

وی یادآور شد: اختلالات روانی باعث بروز انواع مشکلات در روابط بین فردی، شغلی و خانوادگی می شود و زنجیره همگرایی برای پیگیری و تحقق اهداف توسعه ای را در جامعه مختل می کند.

سرپرست معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی همدان با بیان اینکه اختلالات روانی کیفیت زندگی افراد جامعه را نشانه می گیرد گفت: نیاز است با رویکردی پیشگیرانه و بهره گیری از روانشناسان و مددکاران تغییرات اساسی در شیوه و سبک زندگی این افراد رخ دهد.

احسانی به روزشمار هفته سلامت روان از ۱۸ تا ۲۴ مهر اشاره کرد و گفت: «نقش سیاستگذاران در دسترسی عادلانه به خدمات سلامت روان»، «نقش تحریم‌ها بر نابرابری سلامت روان در پاندمی کرونا»، «رابطه‌ منصفانه‌ ارائه‌دهندگان خدمات سلامت روانی - اجتماعی با خدمت‌گیرندگان»، «تأثیر انگ بر نابرابری خدمات سلامت روان در جامعه»، «ضرورت توسعه عدالت اقتصادی و اجتماعی در بهبود سلامت روان جامعه»، «سواد سلامت روان و بهره‌مندی از خدمات» و «نقش حاکمیت در توانمندسازی افراد دارای معلولیت (جسمی و ذهنی)» از عناوین روزهای این هفته است.

به گزارش ایرنا، بهداشت روان یا سلامت روان به معنی سلامت هیجانی و روانشناختی است، به شکلی که فرد بتواند از تفکر و توانایی های خود استفاده کند، در جامعه عملکرد داشته باشد و نیازهای معمول زندگی روزمره را برآورده سازد.

۱۸ مهر روز جهانی سلامت روان است که «سلامت روان در جهانی نابرابر» شعار این روز اعلام شده است.

برچسب‌ها سازمان بهزیستی ویروس کرونا همدان سلامت روان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان بهزیستی ویروس کرونا همدان سازمان بهزیستی ویروس کرونا همدان سلامت روان اختلالات روانی سلامت روان خدمات سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۸۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت

حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران در مراسم تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت گفت: در جوامع چالش‌هایی پیش می‌آید که با ایثار و از جان گذشتگی می‌توان آن را پشت سر گذاشت. 

حمید صاحب افزود: ارائه خدمت بدون ایثار و گذشت میسر نبود و جان بر کفان سلامت خدماتی را ارائه کردند که بی بدیل بود و مردم و خاطره جمعی آنان هرگز این ایثار را فراموش نمی‌کنند. 

وی ادامه داد: به این ایثار افتخار می‌کنیم. هویت ما همین ایثار و از خود گذشتگی‌ها است. ما همه هویت و شخصیت خود را از این ایثار می‌گیریم. در این راستا در شهرداری و وزارت بهداشت این پیمان را می‌بندیم که مسیر شهدای سلامت را دنبال کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این مراسم گفت: در دوران کرونا که بسیاری به دنبال حفظ خود از این بیماری منحوس بودند، کادر درمان با ایثار خود به دیگران امید به زندگی دادند. 

علیرضا اولیایی‌منش با اشاره به اینکه مقصد همه‌ما باید عاقبت به خیری باشد، شهدای مدافع سلامت را نمونه بارز این عاقبت به خیری دانست و افزود: حضور ایثارگرانه کادر درمان با منش پهلوانانه سبب شد این بار پهلوانانی را بشناسیم که در قطعه ۵۰ بهشت زهرا (س) در کنار هم آرمیده‌اند تا یادمان بماند که چه ایام و روزگاری را پشت سر گذاشته‌ایم. 

وی با اشاره به اینکه کادر درمان بر اساس قولی که برای دفاع و حراست از سلامتی مردم داده بودند تا آخرین لحظه در جبهه سلامت خدمت کردند و گوهر جان خود را در این راه هدیه کردند، افزود: شهدای مدافع سلامت با صداقت در جبهه سلامت خدمت کردند. این نعمت بزرگی است که شهدای ما عاقبت به خیر شدند. در زمانه سخت مانند دوره کرونا  تشخیص‌ها سخت می‌شود و امتحان‌های الهی عیار مردانگی و پهلوانی را نشان می‌دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ایثار کادر درمان در دوره کرونا بی نظیر بود، ادامه داد: در دوره‌ای که روزانه ۷۰۰ فوتی داشتیم برخی شهدای مدافع سلامت حاضر نبودند از بیمارستان خارج شوند و حتی به دیدار خانواده خود نرفتند. اما بدون اینکه خانواده و عزیزان خود را ببینند به شهادت رسیدند که چنین ایثاری بی نظیر است.

اولیایی‌منش با قدردانی از شهرداری تهران در حوزه سلامت در برپایی مراسم بزرگداشت مدافعان سلامت اظهار داشت: آنطور که باید و شاید از شهدای مدافع سلامت تجلیل نشده است. امیدواریم افتخار خادمی خانواده شهدای سلامت را داشته باشیم.

اخگرپور شهردار منطقه ۱۹ نیز گفت: شهدای مدافع سلامت بودند که نزدیکتر از هر برادر و خواهری در دوران کرونا در کنار بیمار بودند و در راستای سلامت جامعه تلاش کردند. ما باید این شهدا را تکریم و یاد آنان را پاس بداریم.

در این مراسم با اهدای لوح از خانواده شهدای مدافع سلامت تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها