Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، وحید قبادی دانا در پیامی به مناسبت هفته سلامت روان گفت: سازمان بهزیستی بعنوان متولی سلامت اجتماعی کشور با تاکید بر رویکرد پیشگیری، تدوین شاخص‏های سلامت روانی – اجتماعی، شناخت روند تغییرات عوامل خطر و محافظ سلامت روانی اجتماعی، مداخلات کارآمد مشاوره‏ای و روانشناختی و ارائه حمایت‏‌های روانی اجتماعی مبتنی بر جامعه پس از حوادث و بلایا و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. از طریق ۳۳۰۰ مرکز مشاوره و مشاوره تلفنی سامانه ۱۴۸۰ در کنار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (متولی سلامت روان) بویژه در شرایط فعلی و بحران ناشی از پاندمی کرونا، سهم موثر و عمده ‏ای در تعدیل فضای روانی و اجتماعی کشور، تثبیت و تقویت شاخص‏های سلامت روانی اجتماعی و فراگیری و ارتقاء دسترسی به خدمات سلامت ایفا نموده است.

متن این پیام به شرح ذیل است.

به نام خدا

حمد و سپاس خداوند حکیم را سزاست که موهبت سلامت، این بزرگترین نعمت خویش را به انسان ارزانی نمود.

در جوامع امروزی سلامت روان، بعنوان ارزشمندترین سرمایه انسانی و اجتماعی یکی از پشتوانه ‏های ملی و از اهم شاخص ‏های توسعه یافتگی پذیرفته شده و انسان سالم، محور توسعه پایدار تلقی می‏گردد. سازمان بهزیستی بعنوان متولی سلامت اجتماعی کشور با تاکید بر رویکرد پیشگیری، تدوین شاخص‏های سلامت روانی – اجتماعی، شناخت روند تغییرات عوامل خطر و محافظ سلامت روانی اجتماعی، مداخلات کارآمد مشاوره‏ای و روانشناختی و ارائه حمایت‏‌های روانی اجتماعی مبتنی بر جامعه پس از حوادث و بلایا و ... از طریق ۳۳۰۰ مرکز مشاوره و مشاوره تلفنی سامانه ۱۴۸۰ در کنار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (متولی سلامت روان) بویژه در شرایط فعلی و بحران ناشی از پاندمی کرونا، سهم موثر و عمده‏ای در تعدیل فضای روانی و اجتماعی کشور، تثبیت و تقویت شاخص‏های سلامت روانی اجتماعی و فراگیری و ارتقاء دسترسی به خدمات سلامت ایفا نموده است و در این راستا از ظرفیت‏های قانونی، تقویت پارادایم‏های مسئولیت اجتماعی، مشارکت سازمان یافته تشکل‏های مردمی و بعنوان همکاران سازمان در سیاستگزاری، راهبری و پیاده‏ سازی برنامه‏‌های روانی، اجتماعی برخوردار بوده است.

با توجه به نقش مهم بعد اجتماعی و روانی سلامت در پیشگیری از آسیب ‏های اجتماعی، شادابی و نشاط اجتماعی، افزایش سرمایه اجتماعی، تاکید بر جایگاه اصلی پیشگیری در سیاستگذاری حوزه سلامت روان و طراحی و اجرای برنامه ‏های مبتنی بر شواهد و تقویت عوامل محافظ و کاهش عوامل خطر بعنوان شالوده اصلی برنامه‏‌های پیشگیرانه مانع از افزایش آمار اختلالات روانشناختی در جامعه می‏ گردد.

امسال در شعار هفته سلامت روان دو محور دیده می‏ شود. محور اول «سلامت روان در جهان نابرابر» است. نابرابری در سلامت روان در مقایسه با سلامت جسم، بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات روانشناختی را از زندگی طبیعی محروم می‏ کند. طبق یافته‏ ها، ۷۵ تا ۹۵ درصد از این اختلالات، در بسیاری از جوامع و خصوصاً در قشر‌های آسیب پذیر و فقیر به درستی شناسایی نشده و رنج درازمدت افراد مبتلا را موجب می ‏شود. با توجه به پیامد‌ها و مشکلات اقتصادی ناشی از همه‏ گیری ویروس کرونا، ضروری است که غربالگری و درمان‏ های لازم برای این افراد در دوران پساکرونا به جد در دستور کار قرار گیرد.

محور دوم شعار امسال «همکاری با یکدیگر برای ایجاد تغییر» است. روشن است که بخش مهمی از همکاری اشاره شده در سطح بین المللی است. رفع تحریم‏‌های ظالمانه، مهم‌ترین همکاری است که انتظار می‏ رود هرچه سریع‌تر صورت گیرد. در سطح ملی نیز منطبق با «سند سیاست سلامت روان جامعه» وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همکاری‏‌های بین بخشی برای طراحی و اجرای برنامه جامع سلامت روان کشور، بسیاری از موانع فعلی را رفع کرده و سلامت روان را برای افراد جامعه به ارمغان خواهد داشت.

در پایان ضمن تشکر قلبی از اقدامات ایثارگرانه و بی‏ نظیر تمامی مدافعان سلامت و عوامل سخت‏کوش نظام سلامت کشور و تبریک روز جهانی بهداشت روان (دهم اکتبر مصادف با ۱۸ مهر ماه) و هفته بهداشت روان (۱۸ الی ۲۴ مهر ماه) به تمامی روانشناسان و مشاوران متعهد در سراسر کشور بویژه همکاران روانشناس و مشاور در سازمان بهزیستی (ستاد و استان‏ها) و واحد‌های تابعه و ابراز قدردانی از اهتمام دلسوزانه این عزیزان در جهت کاهش رنج و آلام آحاد جامعه، امیدوارم به لطف خداوند رحمان و با تداوم و استقرار اینگونه تلاش‏ها شاهد تثبیت، رشد و بالندگی شاخص‏های سلامت روانی، اجتماعی در سطح کشور باشیم.

دکتر وحید قبادی دانا

معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور

بیشتر بخوانید

طی ۳۰ سال آینده سالمندان ۲۰ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بهزیستی کشور قبادی دانا شاخص های سلامت روانی سلامت روانی اجتماعی سازمان بهزیستی اجتماعی کشور متولی سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۹۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی 

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سعید منتظرالمهدی در یادداشتی به مناسبت روز روانشناس و مشاور با بیان اینکه مراتب قدردانیم را از این قشر دغدغه‌مند و دلسوز در راستای سلامت روان جامعه اعلام می‌دارم، گفت: حضور و فعالیت روانشناسان و مشاوران در سازمان بزرگ انتظامی کشور نیز منشاء خیر و مفید فایده بوده است.

وی در ادامه یادداشت یادآور شد: بیش از یک سده از جای گرفتن روان شناسی «علم النفس» در متون دانشگاهی ایران می‌گذرد وزمینه برای نشر و اشاعه این رشته علمی نوپا در کشورمان فراهم شد؛ در این سال‌ها روان شناسی و متعاقب آن مشاوره، به تدریج قلمرو کاربست خود را به بسیاری از حیطه‌های حیات فردی و اجتماعی مردمان این دیار بسط و گسترش یافته بگونه‌ای که اینک کمتر حیطه اجتماعی، سازمانی، بین فردی و فردی را می‌توان نشان کرد که در آن روانشناسان ایفای نقش نکرده باشند.

وی گفت: اینک گروهی از روان شناسان در قلمروهای آموزشی و یادگیری به معلمان و مربیان می‌آموزند تا فعالیت‌های آموزشی و تربیتی خود را به نحوی سامان دهند که بهتر از همیشه به شکل گیری «شخصیت» و منش کودکان، نوجوانان و جوانان این سرزمین یاری رسانند. گروهی دیگر از آنان، به همراه مشاوران و روان پزشکان، در کلینیک‌ها و درمانگاه‌های خصوصی و عمومی صبورانه و حرفه‌ای چم و خم «کنار آمدن» با رنج‌های ناگزیر زندگی و فروکاستن از آلام حاد و مزمن روان را به درمانجویان یاد می‌دهند. آنان با بهره جستن از دانش بالینی و مشاوره ای خویش روان یاری گیرندگان را شفا می‌بخشند و ذهن آنان را پذیرای تجارب نو و کامرواساز می‌کنند.

منتظر المهدی گفت: خدمات روان شناسان و مشاوران، به ویژه در این سالیان، بسیار فراتر از این دو قلمرو آموزشی و درمانی (تراپی) رفته است؛ هم اکنون دهها روانشناس در صنایع، کارخانجات، موسسات اجتماعی، سازمان‌های نظامی و سازمان پلیس حضور دارند و با دانش روان شناختی خود (از روان شناسی اجتماعی گرفته تا روان شناسی صنعتی و سازمانی و روان شناسی نظامی و جز آن) به مدیران کمک می‌کنند تا منابع انسانی خویش را بگونه‌ای به کار گیرند که هم رضایت و سلامت و انگیزش آنان فرونی یابد و هم بهره وری و عملکرد سازمان افزایش یابد.

وی بیان داشت: ما درسازمان پلیس بسیاری از موفقیت‌های خود را مرهون تلاش‌های حرفه‌ای و مسئولانه‌ی روان شناسان و مشاورانی هستیم که در جای جای این سازمان بزرگ (از پلیس آگاهی تا گزینش و دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و کلانتری‌ها و بیمارستان‌ها و مراکز مشاوره و …) به ایفای نقش می‌پردازند و به گره گشودن از مشکلات مردم و کارکنان یاری می‌رسانند.

سردار سعید منتظرالمهدی افزود: حاصل تلاش بیش از ۱۸۰۰ مشاور در ۱۱۰۰ کلانتری و ۵۵ مرکز مشاوره، همانا صلح و سازش ۷۰ درصدی در پرونده‌های ارجاعی است؛ پرونده‌هایی با اختلافات چندین ساله به دست و تدبیر روانشناسان و مشاورانِ معاونت فرهنگی و اجتماعی مستقر در کلانتری‌ها و مراکز و دوایر مشاوره حل و فصل گردیده و در نهایت از حجم ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی کاسته شده است.

معاون فرهنگی اجتماعی فراجا خاطر نشان کرد: در انتها باید قدردانِ روان شناسان و مشاورانی باشیم که با ارائه دامنه وسیعی از خدمات حرفه‌ای و تخصصی، سهم سترگی در پویایی و توسعه و سلامت جامعه دارند؛ همانانی که رنجمان را تسکین می‌بخشند و راه و روش خوشبخت زیستن، فضیلت‌مند بودن و شکوفا شدن را پیش رویمان قرار می‌دهند.

کد خبر 6092142

دیگر خبرها

  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی 
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • رئیس سازمان نظام روانشناسی: انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها نتیجه خوبی نداشت
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است