Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهتا سنگستانی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان با اشاره به هفته "سلامت روان" و اهمیت این مسئله اظهار کرد: واژه "سلامت" در هر جنبه‌ای مفهوم رفاه کامل فرد را به دنبال دارد؛ اینکه فرد از نظر جسمی، روانی، اجتماعی، اقتصادی و معنوی مشکلی نداشته باشد و در رفاه کامل باشد می‌گویند در سلامت کامل به سر می‌برد و تعریف "سلامت روان" نیز از این امر مستثنی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه امروزه اهمیت سلامت روان در جهان بر کسی پوشیده نیست و یکی از مهمترین شاخص‌های سلامت هر فرد به شمار می‌آید گفت: سلامت روان نقش مهمی در پویایی و کارآمدی جامعه دارد.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی همدان عنوان کرد: افرادی که از سلامت روان برخوردار باشند کیفیت زندگی بهتری دارند و هم اینکه در همه زمینه‌ها از تحصیل گرفته تا زندگی زناشویی و تربیت فرزند عملکرد بهتری خواهند داشت.

وی با بیان اینکه سلامت روان پایه سلامت جسمی هر فرد است گفت: اگر فردی سلامت روان نداشته باشد سلامت جسمی‌اش نیز به مخاطره می‌افتد و به همین خاطر این موضوع از اهمیت بالایی در زندگی فرد برخوردار است .

سنگستانی با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی ۹ اکتبر مصادف با ۱۸ مهرماه هر سال را به عنوان "روز جهانی سلامت روان" نامگذاری کرده است افزود: پیرو این نامگذاری شعارها و برنامه‌هایی برای این روز در نظر گرفته می‌شود.

وی  با بیان اینکه در کشور ایران نیز از ۱۸ تا ۲۴ مهرماه یعنی به مدت یک هفته در راستای بزرگداشت سلامت روان اقداماتی انجام می‌شود افزود: هدف از  برگزاری این هفته اطلاع‌رسانی کامل، آگاه‌سازی و حساس‌سازی جامعه در خصوص اهمیت سلامت روان و جنبه‌های مختلف آن دارد.

مدیرسلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی همدان با اشاره به اینکه از سوی سازمان جهانی بهداشت شعار امسال " سلامت روان برای همه، سرمایه گذاری بیشتر- دسترسی بیشتر، برای همه، همه جا " اعلام شده است گفت: در روزشمار این هفته نیز هر روز به یک موضوع پرداخته شده که در راستای آن اقداماتی در حوزه‌های مختلف صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در حوزه بهداشت جلسات هماهنگی درون بخشی و مکاتبات برون بخشی و هماهنگی‌های اولیه صورت گرفت تا برنامه‌هایی به این مناسبت برگزار شود افزود: متاسفانه با توجه به همه‌گیری کرونا برگزاری بسیاری از برنامه‌ها، امکانپذیر نیست و محدودتر شده است.

سنگستانی در ادامه با اشاره به ارائه آموزش‌ها به گروه‌های هدف بیان کرد: آموزش‌ها قبلا به صورت حضوری و با برگزاری کلاس‌هایی بین پنج تا ۱۵ نفر انجام می‌شد اما در شرایط کنونی، مجازی برگزار می‌شود مگر اینکه شرایط فراهم باشد و بتوانیم در فضای باز و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی کلاس‌هایی را برگزار کنیم.

ارائه آموزش به کودکان و نوجوانان از طریق شبکه شاد

وی با بیان اینکه بیشتر آموزش‌ها به صورت غیرحضوری و به سمت فضای مجازی رفته است افزود: اگر فردی به دلایلی به مراکز ارائه خدمات مراجعه می‌کند به صورت چهره به چهره و تک‌نفره ارائه آموزش‌ کنترل استرس در شرایط کنونی، انگ اجتماعی ابتلا به کرونا، سلامت روان در بحران، کودکان در بحران کرونا، مراقبت از سالمندان در هنگام کرونا و ... مدنظر است.

مدیرسلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی همدان با اشاره به ارائه خدمات معمول به گروه‌های هدف که در طول سال اجرایی می‌شود گفت: در حوزه سلامت روان، سلامت اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد از سوی بهورز و مراقب سلامت در سطح اول و در مرحله بعد کارشناس سلامت روان و پزشک مراکز خدمات جامع سلامت اگر نیاز بود در سطوح تخصصی خدماتی ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: در سطح اول خدمات بهورز و مراقب سلامت اگر در ارزیابی‌های خود مشکلاتی را در فرد مشاهد کنند، او را به پزشک برحسب موردی که دارد یا کارشناس سلامت روان و پزشک مراکز خدمات جامع سلامت ارجاع می‌دهند تا اقدامات تشخیصی تکمیلی یا درمانی و مشاوره‌ای ارائه شود.

سنگستانی ادامه داد: در این سطح نیز اگر نیاز بود فرد به سطوح تخصصی ارجاع شود، به روان پزشک معین که در هر شهرستان یک روانشناس معین وجود دارد، ارجاع می‌شود تا کارهای تخصصی برای او صورت گیرد.

وی با بیان اینکه تاکید کرده‌ایم در این یک هفته بیشتر به این موضوعات توجه شود گفت: با توجه به شرایط فعلی و در راستای جلوگیری از ازدحام افراد، امکان دعوت گروه‌های هدف به مراکز ارائه خدمت نیست و چون بیشتر خدمات سلامت روان به پایه مصاحبه است می‌توان به صورت تلفنی و غیرحضوری این خدمات را ارائه داد.

مدیرسلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی همدان با بیان اینکه به صورت غیرحضوری ارائه خدماتی را مورد توجه قرار داده و غربالگری اولیه توسط بهورز و مراقب سلامت به صورت تلفنی انجام می‌شود افزود: به افرادی که تمایل دارند و اعلام آمادگی می‌کنند خدماتی در راستای "سلامت روان" ارائه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر نیاز به خدمات بیشتری داشته باشند توصیه‌های لازم در مراجعه به پزشک مرکز، متخصص و هر اقدام دیگر نیر ارائه می‌شود.

سنگستانی با بیان اینکه مطالب آموزشی، پیام‌ها، شعارهای بهداشتی تهیه شده و قرار است در این هفته از طریق تابلوهای الکترونیک در معرض دید مردم قرار گیرد از انتشار کلیپ‌هایی از طریق تلویزیون‌های شهری و بیمارستان‌ها در این هفته نسبت به آموزش مردم در مدیریت استرس خبر داد.

وی افزود: قبلا سفیران سلامت از طریق خانواده‌ها جذب شده‌اند و در حال حاضر آموزش‌هایی می‌بینند که آنها را به خانواده‌های خود انتقال می‌دهند.

مدیرسلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی همدان با بیان اینکه سفیران سلامت توسط کارشناسان سلامت روان در زمینه‌های مختلف نسبت به آموزش موضوعات مختلف آموزش دیده و آنها را منتقل می‌کنند گفت: با آموزش و پرورش هماهنگ شده هماهنگی لازم در ارائه مطالب آموزشی به گروه‌های هدف دانش‌آموزان همکاری لازم را داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه مطالب مناسب در اختیار اولیا و مربیان قرار می‌گیرد تا از طریق شبکه شاد به دانش‌آموزان آموزش داده شود گفت: هر شهرستانی با توجه به امکانات و شرایط موجود خود می‌تواند فعالیت‌های مختلفی را در راستای بزرگداشت این هفته برگزار کند.

سنگستانی با توصیه به شهروندان در همکاری با مراقبان سلامت نسبت به تماس تلفنی آنها بیان کرد: اگر همکاران ما سوالاتی می‌پرسند در واقع غربالگری و سنجش سلامت است تا اگر مشکلی وجود دارد، قبل از اینکه علایم و نشانه ای در فرد پیدا شود و وارد مرحله ای شوند که درمان مشکل باشد، شناسایی و اقدام لازم صورت گیرد.

وی تاکید کرد: ارزیابی ما غربالگری اولیه است و اگر افراد همکاری لازم را داشته و به سلامت خود اهمیت دهند، بسیار راحت و به موقع می‌توان جلوی یک اختلال را گرفت.

انتهای پیام/۸۹۰۲۶/

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس همدان سلامت روان معاونت بهداشتی گروه های هدف ارائه آموزش سلامت روانی سلامت روان آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۳۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟

به نظر می‌رسد پاسخ این پرسش که «از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟» در حال تغییر است، زیرا عمر مردم طولانی‌تر شده است، دیرتر بازنشسته می‌شوند و تا سنین بالاتری همچنان از سلامت جسمی و روحی برخوردارند.

به گزارش ایسنا، به نقل از جام جم، طبق پژوهشی که نتیجه آن در مجله انجمن سالمندی آمریکا منتشر شد، افراد در اواسط دهه۶۰سالگی معتقدند پیری از ۷۵سالگی شروع می‌شود در حالی که افراد مسن‌تر فکر می‌کنند سن پیری دیرتر از این شروع می‌شود.  افرادی که احساس جوانی می‌کنند، معتقدند پیری دیرتر شروع می‌شود. شرک

تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود باورهای منفی درباره افزایش سن با افزایش سطح استرس مرتبط است که به نوبه خود می‌تواند خطر حمله قلبی وسکته راافزایش دهد.برعکس افرادی که به پیری نگرشی مثبت دارند، احتمالا کمتر درمعرض ابتلا به زوال عقل‌ هستند ودرمقایسه با افرادی که نگرش منفی درباره افزایش سن دارند، طولانی‌تر عمرمی‌کنند. 

تأثیر رفع بی‌نظمی در سلامت روان
بی‌نظمی‌ها در فضای زندگی در تمرکز وتصمیم‌گیری‌فرد نیز اختلال ایجاد می‌کند و خلاقیت،سطح بهره‌وری و انرژی‌فرد راکاهش می‌دهد. ازنظرکارشناسان، رابطه معکوس میان بی‌نظمی وسلامت روان وجود دارد؛ به این معنی که هرچه زندگی شما به‌هم‌ریخته‌تر باشد، سلامت روان شما نیز آسیب‌پذیرتر خواهد بود.

به همین دلیل ازبین بردن بی‌نظمی‌ها،وضعیت سلامت روان شما را بهبود می‌بخشد.  شاید مشکل درهم و برهم بودن وسایل زندگی شما درمقایسه بامشکلاتی همچون تغییرات آب وهوایی، کوویدـــ۱۹ یا تشدید خشونت‌های جهانی ناچیز به نظر برسد اما کارشناسان تاکید دارند نباید از تأثیرات منفی به‌هم ریختگی درفضای زندگی غافل بود و اصلاح این رفتار یک تخلیه صد درصدی برای سلامت روان محسوب می‌شود.

عواقب بی‌نظمی برسلامت روان، بسیار زیاد و قابل توجه است.از جمله این‌که حافظه را مختل می‌کند و منجر به تثبیت عادات غذایی نادرست می‌شود. فراموش نکنید رفع بی‌نظمی‌ها بیش از آنچه تصور کنید بر سلامت روان شما تأثیرات مثبت و قدرتمندی دارد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • تجلیل از فعالان حوزه سلامت روان مهاباد
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • دانش‌آموزان کردستانی در جشنواره سفیران سلامت درخشیدند
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • آثار سعدی را با نثری روان به نوجوانان ارائه می کنیم
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است