Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل سلامت شهرداری تهران برنامه های شهرداری در هفته «سلامت روان» را تشریح کرد. - اخبار اجتماعی -

زینب نصیری در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه روز جهانی و هفته ملی سلامت روان با هدف افزایش توجه و آگاهی‌بخشی درباره سلامت روان بین مردم و مسئولان از 18 تا 24 مهر برگزار می‌شود، اظهار کرد: جهان به دلیل پاندمی کووید 19 در وضعیت اضطراری به سر می‌برد و این موضوع سلامت روان میلیونها انسان را تحت تأثیر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: همزمان با تلاش جهانی برای کنترل ویروس و یافتن راه حل و رعایت فاصله فیزیکی ناشی از ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی، سطح اضطراب، ترس، انزوا افزایش می یابد،  بنابراین پرداختن به سلامت روانی در این برهه از زمان شکل جدی‌تری به خود می‌گیرد.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران تصریح کرد: در راستای ارتقای سلامت روان شهروندان، اداره کل سلامت شهرداری تهران، ویژه برنامه‌هایی را با محوریت مناطق و مشارکت سایر ذی‌نفعان حوزۀ سلامت روان اجرا خواهد کرد. این برنامه ها عموماً به صورت مجازی برگزار می‌شود و نیازمند حضور فیزیکی شهروندان نیست؛ در غیر این صورت، رعایت پروتکلهای فاصله‌گذاری اجتماعی کووید 19 در تمام برنامه‌ها پیش‌بینی شده است.

وی اظهار کرد: هدف از اجرای این برنامه‌ها، افزایش آگاهی و توجه شهروندان به سلامت روان، ارتقای سواد سلامت روان شهروندان، ارتقای نشاط اجتماعی به ویژه در سالمندان از طریق بازی و تقویت مهارتهای شناختی– رفتاری– عصبی آنها، حساس‌سازی سالمندان نسبت به مصادیق سالمندآزاری و همچنین ارتقای والدگری مثبت و مشترک در والدین در آستانه طلاق یا مطلقه است.

نصیری خاطرنشان کرد: این برنامه‌ها با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان بهزیستی، سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران و همچنین سازمان های غیردولتی(NGO,s)  و انجمنهای علمی- تخصصی و سایر نهادها در حوزه سلامت روان برگزار می شود.

وی افزود: برای ارتقای سلامت روان شهروندان، اداره کل سلامت شهرداری تهران با محوریت مناطق و مشارکت سایر ذی‌نفعان حوزۀ سلامت روان و بر حسب ظرفیت مناطق 22گانه برای اجرای برنامه ها اقدام خواهد کرد.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران با اشاره به اجرای یکی از برنامه ها با عنوان «بازیکده سالمندی»، گفت: انجام بازی فکری در سالمندان موجب ارتقای مهارتهای رفتاری، شناختی و عصبی آنها می‌شود و این موضوع بر کیفیت زندگی آنها تاثیر مستقیم دارد. به همین منظور 5 نوع بازی فکری انتخاب شده است و مناطق 22گانه با توجه به شرایط شیوع کرونا مجموعه بازیهای مذکور را برای در اختیار قرار دادن سالمندان حاضر در بوستانها، در یکی از مراکز اجتماعی- فرهنگی داخل بوستانهای منطقه مستقر و امکان دسترسی رایگانِ سالمندان به بازیهای مذکور را فراهم خواهند کرد.

وی در ادامه به طرح طرح پیشگیری از سالمندآزاری اشاره کرد و گفت: افزایش جمعیت سالمندان جهان همراه با تغییر ساختار و کارکرد خانواده‌ها زمینه بروز آسیب اجتماعی جدیدی را به نام سالمندآزاری فراهم کرده است چراکه سالمندان از جمله گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه هستند که سوء رفتار نسبت به آنها توسط مراقبین یکی از اشکال جدی خشونت محسوب می‌شود و این موضوع بعنوان یک مشکل بهداشت عمومی در سراسر جهان شناخته شده است.

نصیری ادامه داد: این برنامه نیز به صورت ویژه برای سالمندان در خانه های سلامت مناطق 22 گانه و محلات شهر تهران برگزار خواهد شد. اداره کل سلامت در نظر دارد برخی از مصادیق سالمندآزاری را در بین اعضای کانون سالمندان مناطق با هدف ارتقای سلامت روان سالمندان مورد شناسایی قرار دهد.

وی افزود: در همین راستا مسئولین خانه های سلامت در بازه زمانی هفته سالمند تا هفته سلامت روان (24-7 مهر) نسبت به تماس تلفنی با سالمندان محله، احصاء مصادیق سالمند آزاری و هماهنگی های لازم برای ارائه خدمات حمایتی روانی- اجتماعی اقدام می نماید.  

مدیرکل سلامت شهرداری تهران در ادامه با اشاره به طرح والدگری مشارکتی، گفت: طلاق والدین و مسائل اجتماعی- ارتباطی پس از آن، از مخاطراتی است که سلامت روان کودکان و نوجوانان را به مخاطره می‌اندازد. طلاق والدین یکی از عمده‌ترین رویدادهای استرس‌زایی است که کودکان و نوجوانان با آن مواجه می‌شوند و اثرات کوتاه‌مدت و بلندمدت اقتصادی، اجتماعی، عاطفی و هیجانی در بزرگسالان و کودکان بر جای می‌گذارد.

وی افزود: علی­رغم نیاز مبرم کودکان و نوجوانان به برنامه­ های ویژه سلامت روان، به نظر می‌رسد که در بسیاری از برنامه ­ها این گروه هدف مغفول مانده­ اند و آن­طور که باید و شاید چه از وجه سیاستگذاری و چه از وجه برنامه­ ها و اقدامات، تمرکز و توجه ویژه به این گروه نشده است؛ در این راستا اداره کل سلامت پرداختن به موضوع کودکان طلاق را همزمان با هقته ملی سلامت روان آغاز می کند. این طرح در هفته ملی سلامت روان با آموزش تسهیلگران (مشاوران، روانشناسان و مددکاران اجتماعی) آغاز و تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

"سلامت روان" خود را در روزهای کرونایی با این دستورالعملها حفظ کنید!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهرداری تهران شهر تهران شهرداری تهران شهر تهران مدیرکل سلامت شهرداری تهران کل سلامت شهرداری تهران اداره کل سلامت سلامت روان برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۰۱۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از چهارمحال و بختیاری، مراسم جشن بزرگداشت روز روانشناس و مشاور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برگزار شد.

این مراسم به همت کانون روانشناسان جوان دانشگاه، انجمن علمی دانشجویی روانشناسی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، باحضور هیئت رئیسه، اساتید و دانشجویان این حرفه، با سخنرانی اساتید روانشناس، اجرای برنامه‌های شاد، مسابقه، استندآپ کمدی و تقدیر از اساتید برتر گروه روانشناسی، در تالار امام خمینی(ره) دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برگزارشد.

محمد قاسمی پیربلوطی مدیرگروه رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در این مراسم گفت: روز بزرگداشت روانشناس و مشاور، مصادف با سالروز ابلاغ قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران از سوی مجلس شورای اسلامی است که در پی آن جامعه روانشناسی، هویت یافت و باعث ارتقاء اعتبار این جامعه و نهایتاً موجب ارائه خدمات به جامعه شد.

وی با اشاره به اینکه رشته روانشناسی، یکی از رشته‌هایی است که در حوزه سلامت، فعالیت‌کند، افزود: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، سلامت، حالت رفاه جسمانی، روانشناختی، اجتماعی و معنوی، قلمداد می‌شود؛ که در حوزه معنوی، روانشناسان، نقش برجسته‌ای دارند.

افرادی که روان سالم دارند در زندگی موفق‌تر هستند

محمد قاسمی پیربلوطی با تأکید بر ارتباط دوطرفه ابعاد روانی و جسمانی افراد، یادآور شد: زمانی‌که انسان‌ها، از لحاظ روانی، سالم باشند، جسم آن‌ها نیز سالم می‌شود و روابط اجتماعی بهتری را دارا و در زندگی، موفق‌تر هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد اضافه کرد: از لحاظ روانشناختی، فرد سالم، باعث شکل‌گیری خانواده سالم و خانواده سالم باعث ایجاد جامعه سالم می‌شود و همین موضوع، نشان از اهمیت وجود جامعه روانشناسی دارد.

وی اظهار کرد: براساس تحقیقات انجام‌شده، حدود 20 درصد مردم، دچار انواع مشکلات و اختلالات روانشناختی از جمله اضطراب، افسردگی، وسواس و ناسازگاری هستند و نزدیک به 400 نوع بیماری روانشناختی وجود دارد و این تعداد بیماری، به نوعی، افراد را در زندگی روزمره، فلج می‌کند و اجازه انجام امورات به فرد را نمی‌دهد؛ بنابراین نیاز دنیا و نیز کشور ما به متخصصین حوزه روان، یک نیاز جدی و مهم است و افرادی که در حوزه روانشناسی و مشاوره، تحصیل و به فعالیت می‌پردازند، نقش بسیار کلیدی در سلامت افراد و سلامت اجتماعی ایفا می‌کنند.

در کشور ایران حدود 20 هزار نفر دارای پروانه فعالیت از سازمان نظام روانشناسی هستند

مدیرگروه رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با اشاره به اینکه در حال حاضر، افرادی که عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هستند و پروانه فعالیت از این مجموعه دارند را تعداد 20 هزار نفر ذکر کرد و گفت: با توجه به آمارها، جامعه به 80 هزار نفر دیگر از متخصصین روانشناسی، نیاز دارد تا بتواند، بطور کامل، سلامت روان جامعه را پوشش دهد و به ارتقاء سلامت روان در اجتماع، کمک کند.

قاسمی پیربلوطی با بیان اینکه بین روانشناس کتابی و روانشناس واقعی تفاوت‌هایی وجود دارد، تصریح کرد: توصیه بنده به دانشجویان رشته روانشناسی و مشاوره این است که علاوه بر یادگیری آموزه‌های علمی این رشته در کتاب‌ها، روانشناس واقعی باشید و ویژگی‌های یک روانشناس خوب را کسب و در وجود خویش نهادینه کنید.

وی، قابل اعتمادی، صبر، اخلاق نیکو و حرفه‌ای، سازگاری با خود و دیگران را از ویژگی‌های یک روانشناس خوب برشمرد.

وجود اختلالات روانشناختی باعث بروز بیماری جسمانی در افراد می‌شود

همچنین در ادامه این مراسم، طیبه شریفی عضو هیئت علمی گروه روانشناسی و مسئول امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان در رابطه با اهمیت مسائل روحی و روانی گفت: مسائل جسمی و روانشناختی تأثیر و ارتباط متقابل با یکدیگر دارد؛ اختلالات روانی از جمله، استرس، افسردگی، اضطراب و... باعث بروز بیماری‌های جسمی از جمله بیماری‌های قلبی‌عروقی، فشار خون، دیابت، زخم معده و... می‌گردد. همچنین باعث بروز اختلال در روابط میان‌فردی(اجتماعی و خانوادگی)می‌شود و نیز آرامش و بهزیستی روانشناختی فرد و جامعه را با اختلال جدی، مواجه می‌سازد.

وی افزود: مشکلات روحی و روانی، هیجانات و عواطف، حالت سرایتی دارند؛ در حقیقت، انسان‌ها، قربانی‌شده قربانی‌شده‌ها هستند؛ به معنای بهتر، شخصی که احساس مطلوب، چهره بشاش و پرانرژی دارد، آن را به دیگران، منتقل می‌کند و هم‌چنین شخصی که سرشار از ناامیدی و یأس است، دیگران را بی‌رمق و بی‌انرژی می‌کند.

طیبه شریفی با اشاره به نقش درمانگران در قطع این حلقه معیوب بروز نابهنجاری‌ها و اختلالات درون‌فردی و میان‌فردی اظهار کرد: درمانگران باید بتوانند سلامتی و بهزیستی را به فرد و جامعه هدیه، کنند؛ آنان باید، زخم‌ها را مرحم نهاده، عفونت‌های ناشی از زخم‌های کهنه و غده‌های ناشی از این زخم‌ها را جراحی روانی کرده و این حال مطلوب جامعه، بدرقه راه درمانگران دلسوز و امین است؛ که با درک هم‌دلانه با مراجعان، اتاق درمان را به محیطی امن برای وی تبدیل کرده تا بتواند، آلام و دردهای خویش را فارغ از هرگونه، قضاوت و ناامنی، برون‌ریزی و نسبت به مشکل خود بینش پیدا کرده، درست اندیشیدن را آموخته، کج فهمی‌ها را به دور ریخته، دردها را جای‌گذاشته و آرامش و بارقه‌های امید و نیک اندیشی را با خود به ارمغان ببرد.

خبرنگار: محمود اسماعیل‌پور اشکفتکی

انتهای پیام/

کد خبر: 1228875 برچسب‌ها روان شناسی نظام روانشناسی مهارت‌های روان‌شناختی

دیگر خبرها

  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری
  • افزایش حضور روانشناسان در بخش‌های مختلف پلیس
  • شعبه پیگیری دریافت رشوه در شهرداری تهران ایجاد شد | پرونده ها در این زمینه با سرعت بیشتر پیگیری می شود
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه جهت پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌ءهای سلامت اجتماعی است