Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@08:07:23 GMT

اثرات محیط آبی بر سلامت روان

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۹۶۷۱۸

اثرات محیط آبی بر سلامت روان

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کارشناسان معتقدند که پیاده‌روی کوتاه در مناطقی مانند سواحل، دریاچه یا رودخانه بر سلامت روان تاثیر دارد و می‌تواند منجر به بهبود روحیه و تندرستی افراد شود.

محققان تاثیرات جسمی و روانی انجام فعالیت را در ۵۹ نفر، قبل و بعد از آزمایش بررسی کردند.

در یک هفته، شرکت‌کنندگان هرروز ۲۰ دقیقه در یک ساحل در بارسلونا قدم زدند، در هفته دوم، ۲۰ روز را در خیابان‌های شهر پیاده‌روی کردند و در هفته بعد، همان مدت را در خانه استراحت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان قبل از فعالیت، در زمان فعالیت و بعد از هر فعالیت، فشارخون و ضربان قلب شرکت‌کنندگان را اندازه‌گیری کردند و پرسشنامه‌هایی برای ارزیابی سلامت و روحیه افراد در نظر گرفتند.

کریستینا ورت، محقق اصلی این تحقیق گفت که مزایای روان‌شناختی فعالیت بدنی بسته به نوع محیطی که در آن فعالیت انجام شود، متفاوت است.

نتایج نشان داد که فضا‌های آبی از این نظر، بهتر از فضا‌های شهری هستند. پیاده‌روی کوتاه در مکان‌های آبی منجر به افزایش روحیه، سرزندگی و سلامت روانی افراد می‌شود.

محققان تاثیرات فوری پیاده‌روی کوتاه در فضای آبی را ارزیابی کردند و دریافتند که قرار گرفتن در معرض مداوم و طولانی‌مدت در این فضا‌ها می‌تواند تاثیرات مثبتی بر سلامت قلب و عروق داشته باشد که هنوز موردمطالعه قرار نگرفته است.

پیش‌ازاین، موسسه ISGlobal مزایای سلامتی افراد در ارتباط با فضا‌های سبز ازجمله بهبود تمرکز و توجه کودکان، کاهش خطر چاقی و کاهش تاثیرات میانسالی در بزرگسالان را بررسی کردند.

این مطالب می‌تواند نشان دهد که فضا‌های آبی می‌توانند برای سلامت روان مطلوب باشد.

بر اساس گزارش‌های سازمان ملل، ۵۵ درصد از جمعیت جهان در حال حاضر در شهر‌ها زندگی می‌کنند و شناسایی و تقویت مواردی که می‌تواند باعث بهبود سلامتی افراد شود، ازجمله فضا‌های آبی بسیار مهم است تا بتوانیم شهر‌های سالم‌تر، باثبات‌تر و بانشاط‌تری داشته باشیم.

یافته‌های این بررسی در مجله Environmental Research ارائه‌شده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سلامت روان تندرستی دانستنی ها سلامت روان پیاده روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۶۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از روان تا درمان

یک روانشناس بالینی گفت: بیشترین آمار مراجعه کنندگان به مشاور و روانشناس قشر جوانان به ویژه بانوان هستند که می‌توان دلیل آن را به صورت کلی درگیری بیشتر با مشکلات تهدید کننده سلامت روان، چالش‌های زندگی و درک و پذیرش بهتر این افراد از نقش کمک کننده روانشناسان در بهبود زندگی و مشکلات سلامت روان دانست.

به گزارش خبرنگار ایمنا، انسان موجودی با پیچیدگی‌هایی منحصر به فرد و شاهکاری از خلقت خداوند است که در هزارتو زندگی قرار می‌گیرد او با استفاده از نقشه راه و موهبت‌های غریزی از مبدا به سمت مقصد گام بر می‌دارد. گاه در میانه راه دیگر قادر به یافتن مسیر درست برای مقصدی امن نیست و نیازمند کمک برای ادامه دادن است. در این زمان نیازمند یاری از سمت کسی است که این هزارتو زندگی را با تمام پیچ و خم‌هایش به خوبی بلد است و آن کسی نیست جز روانشناس!

انسان برای ساده‌ترین فعالیت‌ها مثل راه رفتن نفس کشیدن در زندگی از اصولی پیروی می‌کند که تحت نظارت و فرمان مغز انجام می‌پذیرد. زمانی می‌رسد که به خاطر عوامل محیطی یا زیستی مغز نیز برای ادامه دادن نیازمند یاری می‌شود تا بتواند درست‌ترین مسیر را طی کند. اغراق نیست اگر بگوییم مغز موتور اصلی زندگی است که با کوچک‌ترین تشویش و آشفتگی می‌تواند روند عادی زندگی را دچار اختلال کند.

شاید بتوان نقش روانشناس در زندگی را با یک مثال اینگونه توصیف کرد زندگی همچون زمینی مسطح است که گاه دارای چاله‌هایی عمیق است و انسان ناخواسته به درون آن سقوط می‌کند و برای بیرون آمدن از آن نیازمند کمک است. روانشناس اکنون با کوله‌ای از تجهیزات وارد میدان می‌شود و به انسان کمک می‌کند تا از آن بحران با بیشترین سرعت و کمترین آسیب خارج شود.

نرگس محمدی در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: به صورت کلی می‌توان گفت روانشناسی علم مطالعه رفتار و فرآیندهای ذهنی افراد است. در جامعه شناخته‌ترین شاخه این علم، روانشناس بالینی است که با آموزش‌های آکادمیک در زمینه سلامت روان برای شناسایی، پیشگیری و درمان مشکلات روحی روانی و ارتباطی از جمله اختلالات روان‌پزشکی به افراد کمک می‌کند تا مسائل زندگی، روابط و مشکلات خود را به صورت مؤثر مدیریت کرده و به پیشرفت آنان در زندگی کمک می‌کند.

وی در رابطه با زمان مناسب برای مراجعه به روان شناس افزود: حوزه کاری روانشناسان برای همه سنین و در جنبه‌های مختلف کارایی دارد و امروزه روانشناسان به طور تخصصی در زمینه‌های مختلف از جمله روانشناسی کودک و نوجوان، فرزند پروری، خانواده درمانی، زوج درمانی، تحصیلی، شغلی و حتی در زمینه تبلیغات و سیاسی می‌توانند به افراد کمک کنند. بنابراین افراد با توجه به حیطه مشکلات خود در گستره‌ی وسیعی می‌توانند به روانشناس نیاز داشته باشند، البته نباید فراموش کنیم که یکی از مهمترین نقش روانشناسان در پیشگیری از مشکلات و بهبود کیفیت زندگی افراد است بنابراین می‌توان گفت که همه افراد برای آنکه بتوانند زندگی بهتر با مشکلات کمتری داشته باشند به روانشناس نیاز دارند. در جوامع پیشرفته شاهد آن هستیم که افراد از سنین کودکی تحت نظر یک روانشناس بوده و برای حل مشکلات و پیدا کردن مهارت‌ها از آن کمک می‌گیرند.

این روان شناس و روان درمانگر یادآور شد: با توجه به تجربه کاری و بالینی خود بیشترین آمار مراجعه کنندگان قشر جوانان به ویژه بانوان هستند که می‌توان دلیل آن را به صورت کلی درگیری بیشتر با مشکلات تهدید کننده سلامت روان و چالش‌های زندگی و درک و پذیرش بهتر این افراد از نقش کمک کننده روانشناسان در بهبود زندگی و مشکلات سلامت روان عنوان کرد.

وی در رابطه با علت مشکلات روحی گفت: واقعیت این است که علت مشکلات روحی روانی به صورت کامل هنوز در هیچ کجای دنیا شناخته نشده ولی آنچه مسلم است نقش ژنتیک، استرس‌های مختلف در جنبه‌های مختلف زندگی، نوع تعامل و ارتباط آدم‌ها با هم دیگر، ویژگی‌های شخصیتی و شیوه‌های مقابله افراد با استرس در بروز مشکلات روحی روانی بخصوصی اختلالات روان‌پزشکی نقش مهم و پررنگی دارد.

محمدی ادامه داد: دلیل ایجاد مشکلات روحی روانی نیاز به بررسی‌های دقیق‌تری دارد یعنی ما نمی‌توانیم یک علت مشخص را برای آن مطرح کنیم ولی می‌توان افزایش سطح مشکلات اجتماعی، اقتصادی، نقش فضای مجازی، شکاف بین نسل‌ها از نظر اعتقادی و ارزشی و نقش رسانه‌ها را در به وجود آمدن مشکلات روحی و روانی مؤثر بدانیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: مردم باید قشر روانشناس را بیشتر بشناسند و برای بهبود مشکلات فردی، اجتماعی و پیشرفت کشور و مسائل زندگی از روانشناسان کمک بگیرند. همچنین نیاز است تمهیداتی برای استفاده بیشتر از خدمات روانشناسی در سطوح مختلف در اختیار مردم قرار بگیرد. نقش تبلیغات و رسانه‌ها نیز می‌تواند اثر مثبتی در شناخت، آگاهی و توسعه استفاده از علم روانشناسی در زندگی داشته باشد تا بتوانیم جامعه‌ای شادتر و متعالی‌تر داشته باشیم.

کد خبر 747095

دیگر خبرها

  • ترافیک پرحجم و روان در معابر پایتخت
  • از روان تا درمان
  • افزایش حضور روانشناسان در بخش‌های مختلف پلیس
  • برگزاری همایش پیاده روی خانودگی در بهبهان +فیلم
  • به سلامت روان نیروهای وظیفه باید توجه ویژه‌ای شود
  • کیفیت هوای امروز شیراز در وضعیت قابل قبول
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • آغاز ترافیک‌صبحگاهی تهران
  • آغاز ترافیک صبحگاهی تهران/ افزایش ترافیک در معابر بزرگراهی
  • آغاز ترافیک‌صبحگاهی تهران/افزایش ترافیک در معابر بزرگراهی