Web Analytics Made Easy - Statcounter

در بسیاری از کشورهای سراسر جهان، افراد به طور معمول به صورت تمام وقت ۴۰ ساعت در هفته معادل هشت ساعت در روز و برای پنج روز کار می‌کنند. با این حال برخی کشورها هفته‌های کاری کوتاه‌تری دارند. برای مثال در بلژیک افراد به طور معمول هفته‌ای ۳۸ ساعت معادل ۷.۷ ساعت در روز و در نروژ هفته‌ای ۳۷.۵ ساعت کار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال شرکت‌هایی در سراسر جهان در حال آزمایش ساعات کاری کمتر در هفته برای کارمندان خود هستند تا میزان کارآمدی و احساس سلامت عمومی آنها را با این شرایط بسنجند.

برای مثال یک شرکت در نیوزیلند در سال ۲۰۱۸ میلادی هفته‌های چهار روزه کاری معادل ۳۲ ساعت کار در هفته را به آزمایش گذاشت و نتیجه آن به قدری مثبت بود که این شرکت ساعات کاری خود را به طور دائمی به همین مدت تغییر داد.

به تازگی متخصصان دانشگاه کمبریج در انگلیس طی مطالعه‌ای به بررسی و تعیین میزان ساعات کاری مطلوب در هفته پرداختند. این مطالعه بر میزان تاثیر ساعات کاری هفته بر سلامت روان و سطوح رضایت از زندگی ۷۱ هزار و ۱۱۳ فرد ۱۶ تا ۶۴ ساله در انگلیس در فاصله زمانی میان سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ میلادی تمرکز داشت. محققان این افراد را برای ۹ سال مورد پیگری قرار دادند و آنها در طول این ۹ سال ساعت کاری خود را تغییر دادند.

تحقیقات قبلی نشان دادند که عدم ثبات و امنیت ناشی از بیکاری به طور مستقیم با مشکلات سلامت روان و سطوح بالای اضطراب ارتباط دارد. اما اکنون محققان در این مطالعه جدید به بررسی این موضوع پرداختند که چه میزان کار در هفته برای سلامت روان کارمندان مطلوب است.

نتایج این مطالعه نشان داد که هفته‌ای هشت ساعت کار با دستمزد برای سلامت روان افرادی که به تازگی یک دوره بیکاری را پشت سر گذاشته‌اند، مطلوب است و برای سلامت روانِ این افراد، انجام ۳۷ تا ۴۰ ساعت کار در هفته که «استاندارد» ساعات کاری هفته تلقی می‌شود، هیچ مزایای بیشتری به همراه نداشت. همچنین این نتایج هم در مردان و هم در زنان صدق می‌کند.

این یافته‌ها متخصصان را به این باور رسانده است که «یک روز کاری در هفته» معادل هشت ساعت کار در طول یک هفته برای سلامت روان افراد، ایده‌آل خواهد بود.

البته متخصصان خاطرنشان کرده‌اند مردانی که ۱۶ ساعت یا کمتر از آن در هفته به کار مشغول بوده‌اند و زنانی که بین ۲۰ تا ۲۴ ساعت در هفته را مشغول کار بوده‌اند، حدود ۳۰ درصد رضایت بیشتری از زندگی را اعلام کرده‌اند.

متخصصان هم‌چنین متذکر شده‌اند که تفاوت قابل توجه میان سلامت روان و احساس سلامت عمومی بیشتر میان افرادی که بیکار هستند و افرادی که مشغول به کار هستند، دیده می‌شود و در عین حال کوتاه شدن هفته کاری تاثیر منفی بر سلامت روان و احساس سلامت عمومی افراد ندارد.

محققان خاطرنشان کردند که کاهش قابل توجه ساعات کاری، پتانسیل افزایش بهره‌وری کارمندان را دارد زیرا کاهش ساعات کاری موجب تقویت رضایت از زندگی و ایجاد توازن میان کار و زندگی می شود. همچنین کاهش ساعات کاری می تواند با حذف نیاز روزانه به رفت و آمد به محل کار موجب کاهش آلودگی شود.

محققان خاطرنشان کردند که الگوی سنتی حدود ۴۰ ساعت کار در هفته هرگز بر اساس میزان کاری که برای سلامت انسان مفید است، تعیین نشده است.

این مطالعه در نشریه Social Science & Medicine منتشر شده است.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۶۱۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: تلفیق هنر و مفاهیم هنری برای افزایش سطح سواد سلامت جامعه اقدام ارزشمندی است که اداره سلامت شهرداری تهران آن را به شکل مطلوبی در سلامت شهر بوستان لاله اجرا کرده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، زهره الهیان، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در حاشیه بازدید از نمایشگاه سلامت شهر که در بوستان لاله برپا شده است، با بیان اینکه پایتخت در هفته سلامت رنگ و بوی سلامتی به‌خود گرفته است اظهار داشت: اجرای بیش از ۱۶۰۰ برنامه سلامت محور در مناطق مختلف تهران و تسهیل در دسترسی مردم به خدمات سلامت محور از اقدامات ارزشمندی است که در این هفته انجام شده است و امیدواریم این روند بیش از گذشته ادامه پیدا کند.

الهیان با یادآوری اینکه نیازمند ارتقای سلامت در همه ابعاد آن در جامعه هستیم، ادامه داد: نباید سلامت را محدود و منحصر به سلامت جسم دانست. متاسفانه وزارت بهداشت سلامت را در این حوزه تعریف می‌کند و ما در مجلس به وزیر بهداشت درباره این موضوع و توجه بیشتر به ابعاد دیگر سلامت تذکر داده و خواستار آن هستیم که برای پیشگیری از بیماری‌ها به موضوع سلامت روان مانند جسم نیز توجه شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که رویکرد مجموعه‌مدیریت شهری در سه سال گذشته تا چه اندازه منطبق با نیاز‌های سلامت در ابعاد مختلف آن است، با تاکید بر اینکه شهرداری در حال پرکردن خلا فعالیت‌های مرتبط با سلامت روان شهروندان است گفت: خوشبختانه رویکرد مدیریت شهری و اداره کل سلامت شهرداری تهران در مسیر جبران خلا‌هایی است که در حوزه نشاط اجتماعی و پاسخ به مطالبات بر زمین مانده در حوزه سلامت روان و سلامت اجتماعی است. برگزاری رویداد‌هایی که اکنون‌در قالب سلامت شهر شاهد آن هستیم از جمله تلاش‌هایی است که در این مسیر شاهد آن هستیم.

وی با اشاره به تاکید مقام‌معظم رهبری درباره مردمی کردن امور، موضوع مردمی سازی سلامت و مشارکت مردم در این حوزه را دارای اهمیت دانست و گفت: هر زمان که مردم در موضوعات مختلف وارد صحنه شوند، مقدار اثرگذاری برنامه‌ها در جامعه افزایش می‌یابد. حضور توام با نشاط و شادابی مردم در این نمایشگاه نمونه عینی از مشارکت پذیری مردم در این حوزه است چرا که قادر می‌شوند با ارتقای سطح سواد سلامت خود هم از خویش و هم از دیگران بهتر مراقبت کنند.

دیگر خبرها

  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • تجلیل از فعالان حوزه سلامت روان مهاباد
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • بلیط سینما بی‌سروصدا گران شد
  • از روان تا درمان
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • استقرار جوی پایدار و صاف تا اواسط هفته در گیلان