Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، شعار امسال روز جهانی سلامت روان را «سلامت روان در محیط های کاری» عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر احمد حاجبی در خصوص روز جهانی و هفته ملی سلامت روان، گفت: هر سال تاریخ ۱۰ اکتبر برابر با ۱۸ مهر مصادف با روز جهانی سلامت روان است. این روز نخستین بار در سال ۱۹۹۲ توسط فدراسیون جهانی بهداشت روان به نام روز جهانی سلامت روان یا روز جهانی بهداشت روان نامگذاری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هر ساله در این روز همایش‌ ها و گردهمایی‌ های علمی در سراسر جهان در زمینه سلامت و بهداشت روان برگزار می ‌شود. هدف از برگزاری این گردهمایی ‌ها، آموزش و پرورش جهانی در زمینه‌ سلامت روان، افزایش آگاهی مردم و یافتن راهکارهایی برای بهبود سلامت روان در سطح جهانی است و در عین حال برنامه هایی که برای این روز درنظر گرفته می شود نیز با هماهنگی سازمان جهانی بهداشت و اعمال فرایند بومی سازی بر روی برنامه های پیشنهادی است.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، خاطر نشان کرد: علاوه بر بزرگداشت روز جهانی سلامت روان، در ایران هفته ملی سلامت روان وجود دارد که از ۲۴ تا ۳۰ مهر ادامه دارد و قدمت آن، از روز جهانی سلامت روان بیشتر است.

وی افزود: انتخاب شعار سلامت روان در محیط های کاری نشان می دهد که نهادهای جهانی به این باور رسیده اند که سلامت روان در محیط کاری ارزشمند است و بسیاری از کشورهای صنعتی و پیشرفته نیز با این عقیده موافق هستند، چراکه سلامت روان فرد در محیط کار یکی از عوامل افزایش بهره وری و بازدهی کاری است.

حاجبی بیان کرد: سلامت روان کارکنان و محیط های کاری اثر متقابل بر هم دارند، یعنی همان طور که سلامت روان می تواند، بهره وری در محیط کار را تغییر بدهد، به همان نسبت محیط کاری که از کیفیت خوبی برخوردار باشد، سلامت روان پرسنل را تحت تاثیر قرار می دهد و این فقط منحصر به شغل نیست، یعنی این درست نیست که تصور شود اگر فردی کار سختی دارد، نباید سلامت روان خوبی داشته باشد و برعکس فردی که کار راحتی دارد، قطعا از رضایتمندی شغلی و سلامت روان بیشتری برخوردار است، لذا سختی کار تا حدودی بر رضایتمندی شغلی و سلامت روان موثر است و عوامل متعددی دخیل هستند.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت براساس شعار روزجهانی، برنامه های هفته ملی سلامت روان را تنطیم کرده است، عناوین هفته سلامت روان را برشمرد و گفت: اولین روز هفته، دوشنبه ۲۴ مهر، نیروی کار سالم و جامعه سالم، سه شنبه ۲۵ مهر، پیشگیری از تبعیض و استیگما در محیط کار، چهارشنبه ۲۶ مهر محیط کار دوست دار سلامت روان، پنجشنبه ۲۷ مهر، مدیریت استرس در محیط کار، جمعه ۲۸ مهر، سبک زندگی و سلامت روانی در محیط کار، شنبه ۲۹ مهر، نقش کارفرما در سلامت روان محیط کار، یکشنبه ۳۰ مهر، رویکرد جامعه نگر در سلامت روان محیط کار نام دارد.

حاجبی ادامه داد: برای اینکه در کشور برای هر روز مدیریت متحدالشکلی ایجاد کنیم، برای هر روز هفته یک عنوان مشخص شده است و به جهت اینکه در سراسر کشور به صورت یکسان روی آن عنوان کار شود، محتواهایی در قالب یک کتاب آماده شده است که در دانشگاه های سراسر کشور توزیع می شود.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، تصریح کرد: تهیه محتواهای یکسان به این منظور است که تصمیمات شخصی و سلیقه ای در مورد یک موضوع گرفته نشود و همکاران ما در سراسر کشور براساس یک اصل واحد و طبق سیاست های وزارت بهداشت عمل کنند.

حاجبی با اشاره به اینکه تعدادی بروشور هم در جهت آموزش کارکنان در محیط کار آماده شده است، گفت: در هفته سلامت روان از صدا و سیماهای محلی گرفته تا آموزش و پرورش و شهرداری و نیروی های ستاد دانشگاه و نیروهای وزارت بهداشت و غیره، همگی فعالیت دارند.

وی ادامه داد: جدا از شعار هر سال سلامت روان و زمینه بحث دراین خصوص، هرسال در هفته سلامت روان، یک اصل یکسان برای ما مهم بوده است، وزارت بهداشت از این هفته در راستای افزایش سواد سلامت روان مردم استفاده می کند.

حاجبی با بیان اینکه وزارت بهداشت در تمام سال بر روی مقوله افزایش سواد سلامت روان کار می کند، بر افزایش سواد سلامت روان مردم در کشور تاکید کرد و در توضیح بیشتر گفت: دو سوم افرادی که در کشور از اختلالات روانپزشکی رنج می برند، از خدمات سلامت روان بهره مند نیستند و زمانی که این افرادی را بررسی می کنیم، پاسخ شان این است که «خودش خوب می شود!» و باور ندارند که با اختلال روانپزشکی باید به عنوان یک مشکل بهداشتی و درمانی برخورد شود و مداخله دارویی و غیر دارویی نیاز است.

وی خاطرنشان کرد: اگر بهترین و در دسترس ترین خدمات ایجاد شود اما آگاهی و دانش مردم درباره سلامت روان ارتقا پیدا نکند، خدمات در عمل، کم استفاده می ماند.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، گفت: در وزارت بهداشت برنامه ای تحت عنوان خودمراقبتی وجود دارد که در راستای افزایش سطح سواد سلامت روان مردم بوده که با همکاری دفتر آموزش و ارتقای سلامت و از طریق کارشناسان سلامت روان، کارشناسان مراقب سلامت و سفیران سلامت در سیستم در حال اجراست.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۰۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید

بسیاری از ما صدای ناگهانی و کرکننده تغییر یافته خودرو را تجربه کرده‌ایم که آرامش ما را با سرعتی که می‌گذرد به میلیون‌ها قطعه تبدیل می‌کند.

به گزارش خبرآنلاین، اگر در محله‌ای زندگی می‌کنید که این صدا‌های مزاحم آشنا هستند، احتمالاً شما را شگفت‌زده نخواهد کرد که تحقیقات تمایل به داشتن این نوع خودرو را به سطوح بالاتر سادیسم و روان‌پریشی مرتبط می‌کند.

روانشناس جولی ایتکن شرمر از دانشگاه وسترن انتاریو در کانادا بیش از ۵۰۰ نفر را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد تا رابطه بین ویژگی‌های شخصیتی «تاریک» و ترجیح خودرو‌های پر سر و صدا با صدای اصلاح شده را بررسی کند.

شرمر در مورد مطالعه آزمایشی خود در Psychology Today نوشت: «از آنجایی که این تغییرات اگزوز هم برای مردم و هم برای حیوانات مزاحمت ایجاد می‌کند و هم در برخی از حوزه‌های قضایی غیرقانونی است، فپی بردن به این موضوع که چرا افراد می‌خواهند صدای خودروی آن‌ها سر به فلک بکشد، حائز اهمیت و جالب است.

شرمر ۵۲۹ دانشجوی بازرگانی را که میانگین سنی آن‌ها ۱۸ سال بود، مورد بررسی قرار داد که ۵۲ درصد از آن‌ها مرد بودند. این تحقیقات با سه سؤال در مورد احساسات شرکت‌کنندگان نسبت به خودرو‌های پر سر و صدا، شناخته شدن با خودرو‌های خود و پتانسیل تغییر صدای خودرو را مطرح کرد.

آن‌ها همچنین نظرسنجی شخصیت تتراد تاریک را تکمیل کردند، یک مقیاس که ویژگی‌های شخصیتی ماکیاولیسم، خودشیفتگی، روان‌پریشی و سادیسم را می‌سنجد. این ویژگی‌ها به دلیل ویژگی‌های "شیطانی" آن‌ها که شامل خودخواهی و سوء استفاده از دیگران است، تاریک نامیده می‌شوند.

فرض اولیه شومر آن بود که مردم ممکن است دوست داشته باشند با صدای بلند خودروی خود شناخته شوند و توجه زیادی را به خود جلب کنند که با رفتار خودشیفتگی همسو است. او همچنین پیش‌بینی می‌کرد که افرادی با ویژگی‌های سادیستی یا روان‌پریشی، مرتبط با نگرش‌های مجرمانه، تمایل بیشتری به خودرو‌های پر سر و صدا با تغییرات اغلب غیرقانونی داشته باشند. او همچنین پیش‌بینی کرد که مردان جوان‌تر ماشین‌های پر سر و صدا را ترجیح می‌دهند چراکه فکر می‌کنند با این کار امتیاز بیشتری کسب می‌کنند.

شرمر به سی‌بی‌سی نیوز گفت: «به نظر می‌رسد این کار بی‌توجهی بی‌رحمانه به احساسات و واکنش‌های دیگران است.»

مرد بودن و داشتن ویژگی‌های شخصیتی سادیستی و روان‌پریشی حدود ۲۹ درصد از واریانس ترجیح خودرو‌های پر سر و صدا را تشکیل می‌دهد. تجزیه و تحلیل نشان داد که جوان بودن امتیاز بالاتری را در مقیاس خودرو در گروه پیش‌بینی می‌کند، اما این همبستگی به اندازه کافی برای نتیجه‌گیری معنادار نبود. ارتباط بین نمرات بالاتر در مقیاس ماشین و هر یک از صفات تتراد تاریک یافت شد، اگرچه در مورد ماکیاولیسم و خودشیفتگی به طور معنی داری نبود.

در حالی که این مطالعه بینش‌هایی را ارائه می‌دهد، البته هشدار‌هایی نیز وجود دارد. شرکت‌کنندگان در نمونه نسبتاً کوچک و نسبتاً جوان بودند و همه در یک مدرک بازرگانی در همان دانشگاه ثبت‌نام کردند، بنابراین یافته‌های شرمر ممکن است برای جمعیت‌های گسترده‌تر صدق نکند.

این نظرسنجی فقط در مورد تمایل به داشتن خودرو‌های پر سر و صدا است و ترجیحات داشتن سایر وسایل نقلیه با صدای بلند، مانند موتور سیکلت یا کامیون‌های بزرگ را بررسی نکرد. تحقیقات آینده می‌تواند متغیر‌های دیگری مانند گوش دادن به موسیقی با صدای بلند در حین رانندگی را مورد بررسی قرار دهند.

دیگر خبرها

  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • تجلیل از فعالان حوزه سلامت روان مهاباد
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • بررسی ایمنی در محیط کار در برنامه فراسو
  • از روان تا درمان
  • کیفیت هوای امروز شیراز در وضعیت قابل قبول
  • برنامه‌ای به مناسبت هفته سلامت در شهرستان فومن
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید